HappyNDrive

HappyNDrive

HappyNDrive, de leukste rijopleiding ooit!

photo-2HappyNDrive is de leukste rijopleiding ooit. Doordat daarbij wordt uitgegaan van de mogelijkheden en de vaardigheid die je van Nature al in je hebt zitten om je vlot, veilig en doelgericht door de ruimte te bewegen. Vandaar ook de N van HappyNDrive!

Ook al is dat tot nu toe lopend of fietsend, je brein en je ogen werken daarbij perfect samen zonder dat je jezelf steeds hoeft af te vragen wat je precies moet bekijken en hoe je het precies moet doen. Dat gaat allemaal vanzelf! Die hele complexe en onbewuste samenwerking tussen je ogen, je brein en de rest van je lijf en spieren die je daarbij nodig hebt zit in onze genen verankerd.

HappyNDrive maakt je ervan bewust hoe dat in principe in jou werkt en gaat dan samen met jou de vertaalslag maken naar het toepassen daarvan achter het stuur. Zodat jij vanuit iets wat je van nature al kunt en altijd al doet, gaat ervaren hoe snel je het rijden je daarmee eigen weet te maken. En hoe leuk het is om daarbij te beseffen hoe dat werkt!

Daarmee bereik je bovendien makkelijker en veel eerder een hoger vaardigheidsniveau dan bij de traditionele rijopleiding.

Bij de HappyNDrive rijopleiding ziet jouw rijstijl er na enkele lessen al vlotter en koerszekerder uit op de rechte weg en in bochten. En kan jij op pakweg een derde van je HappyNDrive rijopleiding al goed mee in complexe en drukke situaties, waar dat in de gewone rijopleiding pas dik na de helft tot driekwart daarvan het geval is. Je leert bijna als vanzelf al vanaf de eerte les hoe je het beste kijken kunt om de dingen ver genoeg vooruit te gaan zien die er toe doen. En dus hoe je zo overzicht krijgt en houdt! Zowel in situaties binnen de bebouwde kom als bij het invoegen, weven en dergelijke op drukke snelwegen.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Goeie vraag, want je wilt natuurlijk wel een idee hebben wat je te wachten staat met HappyNDrive. Net zoals je trouwens wel tevoren zou willen weten wat je van een andere meer traditionele rijopleiding verwachten moet voordat je daarvoor zou kiezen.

In tegenstelling tot die andere traditionele opleidingsmethodieken zoals de standaard rijopleiding en zoals de RIS (Rijopleiding In Stappen), wordt je bij de HappyNDrive rijopleiding niet platgebombardeerd met werkelijk honderden stukjes uit het hoofd te leren kennis, ‘scripts’ en protocollen, welke als opdracht in je hoofd zittend jij moet gaan proberen aan te voldoen.

“Kijk zus, kijk zo, doe dit, doe dat, kijk nogmaals zus, kijk nogmaals zo, doe dat, doe dit en doe het zus of doe het zo, kijk nogmaals zus en nogmaals zo . . . .”.

Met zoiets aan opdrachtenriedel in je hoofd om je instructeur het naar de zin te maken nader je aldus in de gewone rijopleiding of in de RIS een kruispunt en sla je daar rechts af. Met gevolg dat dit in jouw ‘denkbrein’ zich afspelende verbale aansturingsproces een stevig storende invloed heeft: op het zien, op het overzicht , en op het echte begrijpen van de situatie waarin jij je bevindt en de sitautie die je nadert.

Bij HappyNDrive doen we het zo dus niet, maar brengen wij jou samen op een meer natuurlijke manier bijna als vanzelf naar dat gewenste eindresultaat. En dat begint per les met uitleg daarover in het HappyNDrive e-Praktijkboek, dat je voorafgaande aan je les steeds aandachtig doorneemt en bekijkt. Je HappyNDrive rijinstructeur hoeft je dat dan niet meer precies te vertellen en kan jou dan direct gaan coachen achter het stuur. Het e-Praktijkboek is voor iedere HappyNDrive leerling online beschikbaar na aanmelding en een eenmalige betaling van € 24,50.

Dat de methodiek van de traditionele rijopleiding en de RIS door hun vakopleiders en hun exameninstituut wordt voorgeschreven aan rijinstructeurs, wil niet zeggen dat alle rijscholen en rijinstructeurs die ook allemaal precies zo hanteren. Gelukkig zijn er genoeg die er zelf hun eigen draai aan geven. En zo tot een goede en soms ook heel goede kwaliteit weten te komen. Maar de kern van die methodiek blijft zwak. Zo ligt  het al gauw op de loer dat jij geobsedeerd raakt van wat de instructeur en de examinator van jou willen zien. Jammer genoeg echter vermelden ze maar zelden op hun website dat ze een eigen veel betere variant gebruiken en waarom ze dat dan doen. Zo weet jij dus niet waarvoor je daadwerkelijk kiest bij welke rijschool. Bij een rijschool die de HappyNDrive rijopleiding aanbiedt weet je dat dus met zekerheid wel!

Ook erg handig voor aparte types

Zoals je al las wordt jouw focus bij de andere rijopleidingen heel erg erop gelegd om te voldoen aan de hele riedel van wat je instructeur en tenslotte de examinator aan handelingen en protocollen van je verlangt. Je begrijpt dat je daarbij best sterk in je schoenen moet staan om geen faalangstgevoelens te gaan krijgen. Het is vast niet toevallig dat het aantal rijlesleerlingen met faalangst en met examenangst de laatste jaren zo hevig is toegenomen als je bedenkt hoe die eisen steeds verder zijn toegenomen en de manier waarop die tsunami aan opdrachten in je hoofd als uitgangspunt dient voor het leren rijden. Kortom, de HappyNDrive rijopleiding is dus automatisch ook ideaal voor types die gemakkelijk faalangst krijgen.

Maar niet alleen voor hen is dat zo. Ook als je makkelijk je concentratie dreigt te verliezen of impulsief kunt zijn, als je zoiets als ADHD hebt, zit je bij de HappyNDrive rijopleiding automatisch al aan de goede kant om je rijopleiding plezierig en succesvol te laten verlopen.

Maar ook als jij niets van dat alles hebt en autorijden jou supergaaf lijkt, kom jij zeker aan je trekken met de HappyNDrive rijopleiding. Al is dat alleen al door de professionele kijktechnieken die je leert en een grotere voertuigcontrole bovendien.

btn