Wie ben ik

Wie ben ik

Welkom op mijn website, ik ben Arjen Alphenaar. Na enige jaren in het transport werkzaam te zijn geweest, begon ik in 1998 met het geven van autorijlessen. Eerst werkte ik in loondienst, daarna startte ik mijn eigen rijschool in Egmond aan Zee en later in Haarlem. 

Ik geef rijlessen volgens de FEM-methode. Dit is een ontspannen manier van coachen. Ik kan het autorijden inzichtelijk maken, zodat er veel zelfvertrouwen ontstaat. Een eventuele rijangst zal hierdoor niet snel ontstaan. FEM is voor zowel mannen als vrouwen een hele goede rijopleiding. Kijken en begrijpen staan centraal en het leren schakelen is pas verderop in de rijopleiding.

Ik geef ook lessen volgens de RIS-methode. Dit is een goede overzichtelijke rijopleiding met duidelijke stappen waaraan leerling en instructeur kunnen zien hoever ze zijn. Niet iedereen wil op deze supergestructureerde manier les krijgen vandaar dat FEM hier haaks tegenover staat. Bij RIS staat voertuigbeheersing centraal en komt het kijkwerk pas nadat de auto volledig onder controle is. Naast de gewone rijlessen heb ik mij gespecialiseerd in de begeleiding van rij- en faalangst kandidaten. Zo heb ik diverse cursussen gevolgd bij Jan Voerman van Rijrelaxed Nederland. Bij mij is het vanzelfsprekend dat je rijles krijgt in een rookvrije auto!

Mijn doel is om bestuurders zo op te leiden dat ze vol zelfvertrouwen de weg op gaan. Via dit filmpje kun je alvast een indruk krijgen: